Pleisterwerken West-Vlaanderen

Bent u op zoek naar een gedegen vakman voor uw binnen- en buitenpleisterwerken in West- Vlaanderen? Neem dan zeker eens contact op met Pleisterwerken Mario, hét adres voor kwaliteit, klantenservice en een gegarandeerd perfect eindresultaat.

ZOWEL RUWBOUW ALS KLEINERE OPDRACHTEN

Bij Pleisterwerken Mario kunt u terecht voor zowel grote projecten zoals het bepleisteren van een gehele nieuwbouwwoning, maar ook voor kleine opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het bedekken van buitenmuurisolatie of het camoufleren van een beschadigde binnenmuur. Mario heeft oog voor detail en een ware passie voor zijn werk. Een vakman pur sang, die steeds een optimale kwaliteit aflevert.

BINNENBEPLEISTERING

De keuze voor binnenbepleistering heeft vaak met het esthetisch effect te maken. Het is mooi egaal en nadien schildert u de muur in de gewenste kleur of behangt het met een vrolijk papiertje. Maar ook praktisch heeft het heel wat voordelen.
Binnenbepleistering is een secuur werkje dat u het best aan een vakman overlaat. Zo zijn er, afhankelijk van de ruimte en het type ondergrond verschillende soorten pleister. Een goede vakman heeft dan ook het vereiste certificaat en werkt met het juiste materiaal van een kwaliteitsvol merk. Hiermee wordt elke oneffenheid in uw bestaande muur weggetoverd als sneeuw voor de zon.

DE VOORDELEN VAN BINNENBEPLEISTERING

Bij Pleisterwerken Mario houden we van transparantie. Heeft u een verbouw- of renovatieproject en wenst u graag uw muren te laten bepleisteren? Dan komen we graag bij u langs om het nodige advies te geven. We bespreken hierbij tevens ook de voor- en nadelen van binnenbepleistering. Hier alvast de voordelen:

 • Binnenbepleistering vergt minder materiaal dan bijvoorbeeld gyproc en gaat vlot vooruit. Hierdoor bespaart u zowel op het aantal werkuren als op de kostprijs van het materiaal.
 • Het is een erg stevig product. Eens het goed uitgedroogd is, kunt u er makkelijk een grote, zware luster of zelfs hangkast aan ophangen.
 • Binnenbepleistering is de ideale oplossing voor als u veel kleine hoekjes, ramen en deuren heeft. Een ervaren vakman kan de oneffenheden hierrond zonder problemen doeltreffend wegwerken.
 • Het zorgt voor een strak effect van uw muren. Dit kunt u zo houden, maar u kunt er verder alle kanten mee op. Denk maar aan diverse kleuren, texturen,… Het is dus dé ideale ondergrond om muren verder af te werken.
 • Pleisterwerk kan een ideale, duurzame afwerking zijn van gipsplaten. Beide materialen versterken elkaar waardoor uw muren extra stevig worden.
 • Het bepleisteren van muren zorgt voor minder stof en vuil in uw woning. Handig dus bij verbouwingen. Doordat het tevens zo snel kan aangebracht worden, hoeft u niet onnodig lang te wachten om uw meubilair terug op hun plaats te zetten.

GEVELBEPLEISTERING

Ook voor het bepleisteren van uw gevel kunt u bij Pleisterwerken Mario terecht. Wij bepleisteren woningen in heel Oost- en West-Vlaanderen.

WAAROM GEVELBEPLEISTERING?

Het bepleisteren van buitenmuren wordt steeds vaker gekozen. Het is dan ook de ideale oplossing voor wie zijn woning wil opwaarderen en de gevel weer helemaal wil doen stralen. Het heeft dus niet alleen financiële voordelen, maar ook esthetische én praktische. Gevelbepleistering biedt namelijk een prima bescherming voor uw bestaande gevel.

DE VOORDELEN VAN BUITENBEPLEISTERING

Afhankelijk van het type buitenbepleistering (zie verder), biedt deze afwerking van uw gevel, tal van voordelen. Een korte opsomming:

 • Gevelbepleistering is ideaal voor renovaties en kan licht beschadigde muren er weer eenvoudig helemaal als nieuw laten uitzien.
 • Bij het correct aanbrengen is buitenbepleistering waterdicht en toch dampopen. Hierdoor kan alle waterdamp naar buiten worden afgevoerd en krijgt u geen vochtproblemen binnenshuis. 
 • Net als binnenbepleistering is ook het bepleisteren van uw buitenmuren relatief goedkoop, zélfs al laat u het door een ervaren vakman doen. Ook hier kunnen allerhande hoeken en vormen tot in de detail aangepakt worden en verkrijgt u een mooi, egaal resultaat.
 • Met gevelbepleistering kunt u de look van uw woning voor een groot deel bepalen. Zo kunt u door de keuze van de grootte van de korrel en de kleur uw woning een moderne, industriële of zelfs landelijke uitstraling geven.
 • Gevelbepleistering is perfect te combineren met andere buitenmuurafwerkingen.
 • Extra opties:
  • We kunnen uw bepleistering een extra waterwerende behandeling geven waardoor het onderhoudsvriendelijker wordt en langer meegaat.
  • Nu er steeds meer eisen gesteld worden aan het extra isoleren van uw woning, opteren veel mensen onder andere voor het plaatsen van buitengevelisolatie. Pleister is hierbij de ideale afwerkingslaag.

SOORTEN BUITENBEPLEISTERING

Er zijn verschillende types gevelbepleistering. Bij Pleisterwerken Mario geven we u hierover graag het nodige advies. Hieronder geven we reeds een korte samenvatting, maar u kunt ons gerust contacteren om meer gedetailleerde informatie te krijgen.

In grote lijnen kunnen we twee soorten buitenbepleistering onderscheiden:

Bepleistering met kunsthars, ook wel siliconenpleister genoemd is waterafstotend, elastisch en verkrijgbaar in talloze kleurtinten.
Minerale pleister is ecologischer en authentiek, maar is vatbaarder voor bijvoorbeeld de groei van mossen en algen.

Daarnaast kunt u ook zelf de korrelgrootte en kleur van uw gevelbepleistering  bepalen. Hiermee geeft u uw woning uw eigen unieke stijl.
Enkele tips:
Grove korrels hebben een landelijkere uitstraling.
Fijnere korrels worden vooral gekozen voor strakke, moderne woningen.
– Een bleke kleur straalt een zekere klasse en strakheid uit, maar dient vaker gereinigd te worden.
– Een donkere kleur heeft een statische, robuuste look maar absorbeert sneller warmte waardoor het minder geschikt is in combinatie met gevelisolatie.
Opvallendere kleuren zoals terracotta, oker, blauw,… zijn ideaal voor een accentmuur of zijn een uitstekende keuze om uw handelszaak te laten opvallen.

EN DAN ZIJN ER OOK NOG GYPROCWERKEN

Bij Pleisterwerken Mario nemen we ook met veel plezier al uw gyprocwerken onder handen. Of het nu gaat om een nieuwbouw, renovatieproject of kleine verbouwing: u kunt op de expertise en vakkennis van Pleisterwerken Mario rekenen in heel West-Vlaanderen.

VAN VOORZETWANDEN TOT EEN VOLWAARDIGE ZOLDERRUIMTE

Gyproc is perfect om op een vlotte manier, extra wanden te creëren. Dit kan gaan van het verlagen van uw plafond en het plaatsen van voorzetwanden tot het creëren van volledig nieuwe ruimtes. Met gyproc kunt u uw woning met andere woorden een esthetische, maar ook financiële meerwaarde geven.

Denk maar aan de zolder die u volledig kunt inrichten tot een ruimte met verschillende volwaardige kamers, het plaatsen van extra dak- of gevelisolatie of het installeren van inbouwspots, ventilatiekanalen en leidingen die u daarna zorgvuldig met gipsplaten bedekt. 

DE VIER VOORNAAMSTE SOORTEN GYPROC

 • Standaard gyprocplaten hebben een kern van gips omhuld met sterk karton. Ze hebben een uitstekende kwaliteit en volstaan voor de meeste standaard toepassingen.
 • Waterwerende gyprocplaten zijn te herkennen aan hun groene kleur en zijn vooral bedoeld voor vochtige ruimtes zoals badkamers en eventuele technische ruimtes. De kern is onbrandbaar en heeft daarrond een laag van extra sterk karton. Tijdens het productieproces worden er waterafstotende stoffen toegevoegd.
 • Dampbestendige platen hebben aan één zijde een dampbestendig papier. Ze zijn licht waterbestendig, en daarom niet geschikt voor vochtige ruimtes. Wel zijn ze aan te raden in bijvoorbeeld de keuken.
 • Brandwerende gyprocplaten zijn rood van kleur. Ook deze platen hebben een onbrandbare gipskern omhuld door extra sterk karton.
 • Akoestische gipsplaten zijn geschikt om geluid te dempen. Ze zijn ideaal voor woningen langs drukke straten of rijwoningen met dunne scheidingswanden. Maar ook wanneer u bijvoorbeeld met uw muziekband in de garage wil oefenen, zijn akoestische gipsplaten ideaal om het volume lekker hard te zetten maar niemand er last van heeft. Deze platen hebben een harde gipskern met daarrond een omhulsel van extra sterk karton.

SCHILDER- EN BEHANGKLAAR

Wanneer u kiest voor Pleisterwerken Mario, bent u verzekerd van een optimale service en een kwalitatief, duurzaam resultaat. Met oog voor het kleinste detail zorgt Mario ervoor dat uw gyprocplaten of binnenpleisterwerken perfect schilder- of behangklaar afgewerkt worden. Zo kunt u letterlijk op een ‘schone lei’ beginnen met het herinrichten van uw interieur.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!