Pleisterwerken Oost-Vlaanderen

Heeft u bouw-, verbouw-, of renovatieplannen en bent u op zoek naar een gecertificeerd vakman voor binnen- en buitenpleisterwerken te Oost-Vlaanderen? Dan bent u bij Pleisterwerken Mario beslist aan het juiste adres. Van allerhande pleisterwerken tot het plaatsen van gyprocplaten: bij Mario bent u verzekerd van een perfect eindresultaat met oog voor het kleinste detail.

VAN NIEUWBOUW TOT KLEINE HERSTELLINGSWERKEN

Bij Pleisterwerken Mario kunt u zowel terecht voor het bepleisteren van een gehele nieuwbouwwoning, het aanpakken van de binnen- en buitenmuren bij een renovatieproject, maar ook voor herstellingswerken of het bepleisteren van een enkele beschadigde muur. Met zijn passie voor het vak zorgt Mario voor een volstrekt egale muur, waarbij ook alle kleine hoekjes en kantjes met de grootste zorgvuldigheid afgewerkt worden.

BINNENBEPLEISTERING TE OOST-VLAANDEREN

Binnenbepleistering is ideaal om van beschadigde of lelijke muren, weer een mooi egaal oppervlak te maken en zo uw interieur op te waarderen. Pleisterwerken Mario zorgt voor een schilderklaar resultaat zodat u meteen aan de slag kan met de verfborstel. Ook om te behangen kan rechtstreeks op de pleister. Uiteraard dient u hierbij rekening te houden met een korte wachttijd, tot de pleister volledig uitgedroogd is.

DE VOORDELEN VAN BINNENBEPLEISTERING

Wanneer u van plan bent om uw binnenmuren te laten bepleisteren, komen we graag bij u langs om naar uw wensen te luisteren en de mogelijkheden, voordelen en nadelen met u te bespreken. Hierop volgend kunnen we dan een gedetailleerde, vrijblijvende offerte opmaken.
Graag geven we u al een overzicht van de voornaamste voordelen.
Binnenbepleistering:

 • vergt weinig materiaal en gaat vlot vooruit. Hierdoor bespaart u zowel op het aantal werkuren als op de kostprijs van het materiaal. Het is dus uiterst een betaalbare keuze.
 • is erg stevig. Wanneer het goed uitgedroogd is, kunt u er zonder problemen een zware luster of zelfs hangkast aan ophangen.
 • is ideaal om kleine hoekjes, afrondingen, kaders rond ramen en deuren,… aan te pakken. Een ervaren vakman werkt ook hier de oneffenheden zonder problemen doeltreffend weg.
 • zorgt ervoor dat uw muren er glad en strak uitzien en biedt diverse opties naar eindafwerking toe, afhankelijk van welke stijl u verkiest. Speel dus gerust met diverse kleuren en texturen en bekom het eindresultaat waar u van droomt.
 • … en gipsplaten versterken elkaar door een chemische verbinding. Hierdoor is het de ideale, duurzame afwerking voor gyproc wanden.
 • geeft tijdens de werken weinig stof of vuil in uw huis. Het enige wat u hoeft te doen, is de ruimte vrij te maken zodat we vlot aan de slag kunnen. En doordat bepleisteren erg vlot vooruit gaat, hoeft u niet onnodig lang te wachten voor u alles terug kan plaatsen zoals voorheen.

GEVELBEPLEISTERING

Ook voor het bepleisteren van uw gevel kunt u bij Pleisterwerken Mario terecht. Wij komen graag bij u langs in heel West- en Oost-Vlaanderen en kunnen zowel ingezet worden voor nieuwbouw als renovatiewerken. Aannemers die reeds met ons samenwerkten konden steeds rekenen op een vlotte samenwerking en het respecteren van de deadlines.

SOORTEN BUITENBEPLEISTERING

Er zijn verschillende soorten gevelbepleistering waarbij de keuze de uitstraling van uw woning heel erg kan beïnvloeden. Bij Pleisterwerken Mario geven we u hier dan ook graag het nodige advies, zodat u de juiste keuze kunt maken met het oog op het gewenste eindresultaat.

In grote lijnen kunnen we twee soorten buitenbepleistering onderscheiden:

 • Siliconepleister is waterafstotend, elastisch en eenvoudig in onderhoud..
 • Minerale pleister is ecologischer en authentiek, maar is vatbaarder voor bijvoorbeeld de groei van mossen en algen.

Maar ook de de korrelgrootte en kleur van uw gevelbepleistering hebben heel wat invloed op de uiteindelijke stijl.

 • Zo hebben grove korrels eerder een landelijkere uitstraling en zijn fijnere korrels vooral geschikt voor strakke, moderne woningen.
 • Kiest u voor een bleke kleur, dan gaat u resoluut voor een strak, stijlvol eindresultaat. Houd er wel rekening mee dat vuile deeltjes makkelijker zichtbaar zijn en u uw gevel dus vaker zult moeten (laten) reinigen.
  Een donkere kleur heeft dan weer een statische, robuuste look en is onderhoudsvriendelijk, maar het is minder geschikt om te combineren met isolatie aangezien het de warmte van de zon absorbeert.
  Opvallendere kleuren zoals zoals terracotta, oker, blauw,… zijn bijvoorbeeld een uitstekende keuze om uw handelszaak te laten opvallen.

WAAROM GEVELBEPLEISTERING?

Het bepleisteren van buitenmuren wordt steeds populairder. Het heeft dan ook esthetische, praktische én financiële voordelen. Graag lichten we deze hier even voor u uit.

Afhankelijk van het type buitenbepleistering biedt het tal van voordelen:

 • Het is ideaal voor renovatie van uw gevel en kan beschadigde muren  er eenvoudig weer helemaal als nieuw laten uitzien.
 • Het is waterdicht en toch dampopen. Hierdoor kan alle waterdamp naar buiten worden afgevoerd en bent u zeker van een vochtvrije woning.
 • Het is relatief goedkoop, zélfs al laat u het door een ervaren vakman doen.
 • Ronde hoeken en aparte vormen kunnen tot in de detail worden aangepakt waardoor u ook hier een mooi, egaal resultaat verkrijgt.
 • Het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw woning en geeft het een meteen ook een extra meerwaarde.
 • Gevelbepleistering is perfect te combineren met andere buitenmuurafwerkingen.
 • Indien gewenst kan er een extra waterwerende behandeling toegepast worden waardoor de pleister onderhoudsvriendelijker wordt en langer meegaat.
 • En last but not least: buitenbepleistering is ideaal om als afwerkingslaag te dienen wanneer u van plan bent om gevelisolatie te plaatsen.

GYPROCWERKEN TE OOST-VLAANDEREN

Bij Pleisterwerken Mario hebben we ook de nodige ervaring en expertise om uw gyprocplaten te plaatsen. Of het nu gaat om een nieuwbouw, renovatieproject of kleine verbouwing: neem gerust contact op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

EEN ESTHETISCHE EN FINANCIËLE MEERWAARDE

Al jarenlang staat gyproc bekend om op een vlotte, eenvoudige manier extra wanden te plaatsen. De toepassingen zijn dan ook talloos. Denk bijvoorbeeld maar aan het verlagen van plafonds, het installeren van voorzetwanden voor inbouwspots, ventilatiekanalen en leidingen, het omtoveren van een grote ruimte in aparte kamers,…
Hierdoor geeft u uw woning meteen een extra esthetische en financiële meerwaarde.

VIER SOORTEN GYPROC

 • Standaard gyprocplaten hebben een kern van gips omhuld met sterk karton. Ze hebben een uitstekende kwaliteit en volstaan voor de meeste standaard toepassingen.
 • Waterwerende gyprocplaten zijn te herkennen aan hun groene kleur en zijn vooral bedoeld voor vochtige ruimtes zoals badkamers en eventuele technische ruimtes. De kern is onbrandbaar en tijdens het productieproces worden er waterafstotende stoffen toegevoegd.
 • Dampbestendige platen hebben aan één zijde een dampbestendig papier. Ze zijn licht waterbestendig, maar kunnen bijvoorbeeld perfect ingezet worden in een keuken.
 • Brandwerende gyprocplaten zijn rood van kleur. Deze platen hebben een onbrandbare gipskern.
 • Akoestische gipsplaten zijn geschikt om geluid te dempen. Ze zijn ideaal voor woningen langs drukke straten of rijwoningen met dunne scheidingswoningen of om zelf het geluid van binnen uw huis te dempen.

SCHILDER- EN BEHANGKLAAR

Bij Pleisterwerken Mario te Gent, bent u verzekerd van een optimale service en duurzaam resultaat met oog voor detail. Mario is een vakman pur sang en zorgt ervoor dat uw gyprocplaten of binnenpleisterwerken perfect schilder- of behangklaar afgewerkt worden. Zo kunt u letterlijk met een ‘schone lei’ beginnen met het herinrichten van uw interieur.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!